Onze champagne komt rechtstreeks van Philippe Brugnon, een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar heerlijke champagnes produceert in de Champagnestreek van Frankrijk.

Philippe Brugnon heeft een lange geschiedenis in de productie van champagne en is trots op zijn vakmanschap en traditie. Hij is zeer toegewijd aan het produceren van hoogwaardige champagnes van de beste druiven, zorgvuldig geselecteerd uit de wijngaarden van de streek.

De champagne is van het huis Philippe Brugnon uit het pittoreske en charmante Rilly-la-Montagne, op 12 km gelegen van Reims. Philippe Brugnon is wijnbouwer sinds 1984 en is de 4e generatie in de familie. Sinds 2010 is ook zijn dochter Lucie als 5e generatie aangesloten. Kortom, een echt familiebedrijf.

De champagnes van Philippe Brugnon zijn afkomstig van 2 Premier Cru wijngaarden die al jaren in de familie zitten. Zo is de ene wijngaard van zijn moeder en de andere van zijn vader. Philippe maakt hier mooie, excellente en complexe Premier Cru champagnes. Daarnaast behoort Philippe Brugnon tot de Confrérie du Sabre d’Or, waar men de kunst van het sabreren van champagneflessen uitoefent.

De champagnes van Philippe Brugnon staan bekend om hun verfijnde smaak en kwaliteit, en zijn alom geprezen door kenners en liefhebbers van over de hele wereld. Bij elke fles champagne die u koopt, kunt u er zeker van zijn dat u geniet van de beste kwaliteit die de Champagne te bieden heeft.

Door samen te werken met Philippe Brugnon voor onze champagne verkoop actie, ondersteunen we niet alleen het Helen Dowling Instituut, maar ook lokale producenten en hun ambachtelijke vakmanschap. Bestel vandaag nog een doos champagne en ontdek de heerlijke smaken van Philippe Brugnon.

BRUT Premier Cru
Deze champagne is strogeel van kleur. Het is een bloemige en fruitige champagne met tonen van groene appel. Een zeer aangename en toegankelijke champagne. 

Samenstelling:
Pinot meunier – 5%
Pinot noir – 65%
Chardonnay – 30%

BRUT ROSÉ
Rosé is niet enkel voor de zomer op het terras. Ook in de champagnes komt deze wijn steeds meer op. Deze champagne is frambooskleurig en zit vol met expressieve aroma’s van rood fruit. 

Samenstelling:
Pinot noir – 100%

BRUT CUVÉE ELEGANCE Premier Cru
Een fijne en subtiele champagne. De Élégance heeft frisse aroma’s en de smaak heeft tonen van citrusvruchten en appel.

Samenstelling:
Pinot noir – 30%
Chardonnay  – 70%

BRUT MILLÉSIME
Het jaar 2016 was een fantastisch jaar voor de champagne. De samenstelling van deze champagne is dan misschien wel hetzelfde als de Cuvée Élégance, maar hier heeft de natuur gepiekt om alle smaken perfect in de fles samen te laten komen. Voor de fijnproevers.

Samenstelling:
Pinot noir – 30%
Chardonnay  – 70%