Wat is JCI?

JCI (Junior Chamber International) is het wereldwijde netwerk voor jonge ondernemende mensen die actief bijdragen aan de maatschappij. Wij dagen elkaar en onze omgeving uit om beter te doen. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, een positieve bijdrage te leveren.

Wereldwijd hebben we meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt ongeveer 2.000 leden, verdeeld over zo’n honderd lokale verenigingen die Kamers worden genoemd. Wil jij ook bijdragen aan lokale impact, je zakelijke netwerk uitbreiden en leuke mensen leren kennen? Dan is er altijd een Kamer bij jou in de buurt!

Het goede doel

Ook dit jaar wordt de opbrengst geschonken aan een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst van de run naar stichting Jarige Job.

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor tienduizenden kinderen in Nederland is dit helaas niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautjes, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox, want ieder kind verdient een verjaardag! 

Voor meer informatie over dit goede doel zie: https://stichtingjarigejob.nl/

De champagne

De champagne is van het huis Philippe Brugnon uit het pittoreske en charmante Rilly-la-Montagne, op 12 km gelegen van Reims. Philippe Brugnon is wijnbouwer sinds 1984 en is de 4e generatie in de familie. Sinds 2010 is ook zijn dochter Lucie als 5e generatie aangesloten. Kortom, een echt familiebedrijf.
De champagnes van Philippe Brugnon zijn afkomstig van 2 Premier Cru wijngaarden die al jaren in de familie zitten. Zo is de ene wijngaard van zijn moeder en de andere van zijn vader. Philippe maakt hier mooie, excellente en complexe Premier Cru champagnes. Daarnaast behoort Philippe Brugnon tot de Confrérie du Sabre d’Or, waar men de kunst van het sabreren van champagneflessen uitoefent.
Dit jaar zijn er maar liefst drie champagnes om uit te kiezen!

BRUT Premier Cru
Deze champagne is strogeel van kleur. Het is een bloemige en fruitige champagne met tonen van groene appel. Een zeer aangename en toegankelijke champagne. 

Samenstelling:
Pinot meunier 5%
Pinot noir 65%
Chardonnay 30%

Een doos van deze klassieke champagne kost €138.

BRUT ROSÉ
Rosé is niet enkel voor de zomer op het terras. Ook in de champagnes komt deze wijn steeds meer op. Deze champagne is frambooskleurig en zit vol met expressieve aroma’s van rood fruit. 

Samenstelling:
Pinot noir 100%

Een doos van deze roze champagne kost €150.

BRUT CUVÉE ELEGANCE Premier Cru
De primus inter pares van de champagne! Een fijne en subtiele champagne. De Elegance heeft frisse aroma’s en de smaak heeft tonen van citrusvruchten.

Samenstelling:
Pinot noir      30%
Chardonnay   70%

Een doos van deze geweldige champagne kost €162.

De enkele kosten die JCI heeft is de inkooprijs van de champagne. Iedere euro boven de inkoopprijs wordt gedoneerd aan stichting Jarige Job. Daarom zal er tussen de €50 en €60 per doos aan stichting Jarige Job worden gedoneerd. Met iedere 4e fles champagne die jij koopt maak je het daarom mogelijk om één kind komend jaar een geweldige verjaardag te geven.

Afhalen en betalen

Bestellingen en betalingen moeten worden gedaan vóór 19 november 2022. Dat kan heel makkelijk via de webshop.

Eind november / begin december wordt de champagne bij je afgeleverd of kan je de dozen afhalen bij het afhaalpunt in jouw stad!